Nathalie Fontaine får behandling för sin knäskada. Foto: Bildbyrån

Fontaine redo efter knäskadan: ”Jag kommer att försöka”

Uppdaterad
Publicerad

Nathaile Fontaine har besvärats av en knäskada.

Men nu ser hon ut att vara redo för spel i kvartsfinalen mot Belarus.

– Jag tror att jag kommer att försöka spela, säger Fontaine till SVT Sport.

Det svenska basketlandslagets kugge Nathalie Fontaine drog på sig en knäskada i samband med matchen mot Spanien. Den höll henne borta från planen när Sverige skrällvann i åttondelsfinalen mot Italien.

Men i morgon verkar hon vara aktuell för spel i kvartsfinalen mot Belarus.

– Förhoppningsvis. Jag tror att jag kommer att försöka spela. Om det känns som i dag tror jag ändå att jag kan köra några minuter och se hur det går därifrån.

Rehabiliteringen har gått bra för 27-åringen.

– Det känns som att det är på väg åt rätt håll, kroppsmässigt med knäet och så. Jag körde första träningen i dag, det var lite lugnare träning, inte så snabbt och hårt. Det kändes helt okej, 60-procentigt i alla fall i knäet. Förhoppningsvis känns det bättre i morgon.

”Kommer ner för trapporna”

Fontaine är glad över att återhämtningen gått bra. Hon trodde inte skulle hinna bli spelklar – och är förvånad över att det gått snabbt.

– Nu kommer jag i alla fall ner för trapporna. Det gjorde jag inte de första dagarna. Det blir bättre och bättre varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.