Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeffery Taylor och förbundscoach Mikko Riipinen för en dialog om landslagsspel. Foto: TT/Bildbyrån

Förbundscoach Mikko Riipinen vill ha med Jeffery Taylor i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Jeffery Taylor vill tillbaka till landslaget.

Men när Sverige under torsdagen VM-kvalar mot Tyskland finns inte stjärnan med, då han själv avstått deltagande.

– Vi bygger en relation med honom gentemot landslaget, säger förbundscoach Mikko Riipinen till SVT Sport.

När truppen till VM-kvalet togs ut i början av augusti fanns inte Jeffery Taylors namn med. Trots att han inte representerat Sverige sedan 2013 var det förvånande för vissa. I en intervju med SVT Sport förklarade han att han tackade nej på grund av att han vill spendera tid med sina döttrar under sommaren.

Mikko Riipinen förbundscoach och god vän med Taylor berättar nu att de båda har en nära dialog kring en landslagscomeback.

– Det finns en möjlighet, det förs en dialog. Det är en spelare som tar väl hand om sin kropp och är väldigt proffsig. Han har också varit i en klubb där de inte sliter på sina spelare hur mycket som helst. Det gör att han med stor sannolikhet kan spela på hög nivå i flera år till, då finns också chansen att han kan representera svenska landslaget, säger Riipinen.

Hur långt bort är det med en återkomst i landslaget för Jeffery Taylor?

– Jag skulle vilja säga ”inte så långt ifrån”. Men samtidigt beror det på vilken klubbadress han hamnar i då fönstrena under säsongen är anpassade efter vissa ligor, men inte andra. Beroende på vilken liga man spelar i blir man inte släppt till landslaget. Det var problemet i hans tidigare klubb, han var inte tillgänglig under landslagsfönstrena.

I somras lämnade Jeffery Taylor Real Madrid efter sju år. Han är numera fri agent och söker efter nästa klubbadress, som han själv hoppas är i någon av Europas toppligor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.