Förbundskaptenens sågning efter storförlusten i basket-EM: ”Visade vår sämsta sida”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten Francois Gomez var besviken efter gårdagens storförlust mot Serbien i kvartsfinalen i basket-EM.

– Vi visade ingenting. Vi visade vår sämsta sida, offensivt, defensivt och mentalt, säger han till SVT Sport.

Sverige missade chansen att ta sig till semifinal i basket-EM. Värdnationen Serbien var för starka och vann med 87-49. Sveriges förbundskapten Francois Gomez var märkbart besviken efter insatsen.

– Vi visade ingenting. Vi visade vår sämsta sida, offensivt, defensivt och mentalt, säger han till SVT Sport.

”Fråga spelarna varför”

– Du måste fråga spelarna varför. Vi var inte här de första tio minuterna. Du måste vara redo redan från början mot Serbien. Vi spelade inte vår bästa basket, men matchen är över och vi måste glömma det här. Nu går vi vidare mot nya mål och vi har en viktigt match.

– Nu hoppas jag att vi kan visa oss från vår bästa sida, vinna matchen och ta oss till OS-kvalet.

Hur ska du förbereda ditt lag för den matchen?

– Vi spelade två matcher mot Ryssland, i Ryssland, innan turneringen och de vann båda. Men vårt lag är nog besviket och kan vi glömma matchen så vi har en bra chans att vinna. Vi måste följa matchplanen och göra det som krävs för att vinna.

”Det var inte samma lag”

Vad var det stora problemet i dag?

– Efter segern mot Lettland sade vi att ”vi har ett bra lag”. Men i dag var det inte samma lag eller samma spelare som tidigare under turneringen.

– Du måste ställa frågan till spelarna vad som hände. Allt kändes som vanligt i omklädningsrummet innan matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.