BC Luleå. Foto: Bildbyrån

Förre NBA-spelaren Toure' Murry klar för BC Luleå

Uppdaterad
Publicerad

För sju år sedan spelade Toure' Murry i NBA med New York Knicks.

Nu är han klar för BC Luleå i den svenska basketligan.

– En fantastisk möjlighet, säger han.

BC Luleå, som slutade tvåa i Basketligan förra säsongen, har gjort klart med ett nyförvärv som har en meritlista som överträffar de flesta andra spelarna i ligan. De har nämligen värvat den 30-årige guarden Toure' Murry, som säsongen 2013-14 spelade i NBA och New York Knicks.

– Han är duktig både offensivt och defensivt, är en vass målgörare och har erfarenheten som vi strävat efter att få in. Det ska bli väldigt kul att jobba med honom, säger Luleås tränare Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

”Min barndomsdröm”

30-årige Murry gjorde under NBA-säsongen 51 matcher och snittade 7,3 minuters speltid och 2,75 poäng per match.

– Det är en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och att tävla om mästerskapstiteln tillsammans med dem, säger Murry, som minns tillbaka på sitt NBA-år med glädje:

– NBA var alltid min barndomsdröm. Att få chansen att spela för en så anrik klubb som New York Knicks var fantastiskt. Det är en tid i mitt liv som jag uppskattar väldigt mycket och det har fått mig att se basket på ett annat sätt.

Kommer närmast från Benfica

Murry är den blott tredje spelaren i Luleå-klubbens historia att ha NBA-meriter när han gått till klubben. De tidigare är Carl Thomas och Keith McLeod.

Senast spelade Murry i portugisiska Benfica. Han har även spelat i bland annat Italien och Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.