Viktor Gaddefors hoppas vara tillbaka om två veckor. Foto: Bildbyrån

Glädjebesked för Viktor Gaddefors efter olyckliga skadan

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljes poängkung Viktor Gaddefors åkte på en otäck skada efter att ha fallit från korgen.

Men på onsdagen kom ett positivt besked.

– Jag trodde det skulle vara värre, säger Gaddefors till SVT Sport.

Det var i slutet av den andra perioden som Viktor Gaddefors gjorde poäng och sedan såg ut att fastna i korgen. Han föll ner i golvet och landade illa på armen. Efter matchen sade han till SVT Sport att det i värsta fall rörde sig om en fraktur.

Under onsdagseftermiddagen röntgades 28-åringen och det gav bättre besked än väntat.

– Det är en liten spricka precis ovanför handen men det behöver inte gipsas. Jag blir borta två-tre veckor som det ser ut just nu och om allt går som det ska, säger Viktor Gaddefors till SVT Sport.

”Tänkte att jag skulle fortsätta spela”

Nu väntar en veckas vila innan han ska röntgas på nytt nästa vecka.

– Jag trodde det skulle vara värre så jag är ganska glad helt ärligt. Jag trodde att jag skulle behöva gipsa och ha gips i fyra veckor, säger Gaddefors.

– Just i stunden, när adrenalinet var på topp, tänkte jag att jag skulle fortsätta spela. Men efter att vi lindat försökte jag ta emot en boll men det gick inte. Men just nu är det inte så mycket smärta. Jag kan röra mer på handen än vår läkare trodde, det känns positivt.

Viktor Gaddefors, som också är svensk landslagsspelare, är ligans poängbästa spelare, innan han tvingades kliva av i gårdagens match mot Jämtland hade han hunnit med 15 poäng och sju returer. Han toppar just nu poängligan i SBL med sina 610 poäng.

KLIPP: Viktor Gaddefors skadad efter olyckliga fallet (7 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.