Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var känslosamt för Golden State-spelarna att spela sin första match efter assisterande tränaren Dejan Milojevics död. Foto: EZRA SHAW

Golden State vann i första matchen efter tränarens död: ”Många var i tårar”

Uppdaterad
Publicerad

Golden State Warriors vann sin första match efter att tränaren Dejan Milojevic dog i en hjärtattack förra veckan.

– Det var inte lätt men jag tyckte att våra killar gjorde ett riktigt bra jobb med att försöka hantera sorgen och fokusera på matchen. Det var väldigt känslosamt. Många killar var i tårar när bollen kom i spel, säger tränaren Steve Kerr till NBA.

Det var i samband med en lagmiddag i Salt Lake City i tisdags förra veckan som den assisterande tränaren Dejan Milojevic fick en hjärtattack. Trots snabba livräddande insatser gick hans liv inte att rädda. Han blev 46 år.

– Den här segern var för ”Deki”, meddelade speakern i samband med slutsignalen.

Serbiska nationalsången spelades

Före matchen i San Francisco genomfördes en känslomässig ceremoni för att hedra Milojevics minne. Warriorsspelarna bar tröjor med hans namn på ryggen och det fanns även tröjor med ordet ”BRATE” på ryggen, ordet för ”bror” på serbiska, ett uttryck som Milojevic använde om spelarna i klubben.

Dessutom spelades den serbiska nationalsången och en video med Milojevic visades på jumbotronen.

Golden State vann mot Atlanta med 134-112, där Stephen Curry glänste med 25 poäng och åtta assists.

Det var 500:e matchen i rad som Golden State spelade inför en utsåld hemmaarena. 18 064 var på plats i Chase Center.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.