Stephen Curry fick riktigt ont under nattens match. Foto: Ben Margot/AP/TT

Golden States Stephen Curry har brutit handen

Uppdaterad
Publicerad

Golden State Warriors säsong har fått en mardrömsinledning.

Inte nog att de förlorat med tre av fyra matcher.

I natt bröt storstjärnan Stephen Curry handen.

Nu kan en lång frånvarotid vänta för honom.

En redan kämpig match blev etter värre då basketstjärnan i ett anfall hamnade under en Phoenixspelare.

Den grimaserande Curry klev av planen utan att försöka sig på sina två straffar. Senare bekräftade laget att handen var bruten. Däremot har man inte sagt något om hur länge Curry blir borta från spel.

Phoenix ledde med 34

Inledningsvis var Curry, som ofta, i toppform. På tre minuter gjorde guarden sju poäng. Men efter halva första perioden drog Phoenix ifrån och skaffade sig som mest en 34-poängsledning.

När Curry skadades halvvägs genom tredje perioden hade han på 21 minuters spel gjort nio poäng, sex assist och tagit fem returer.

Förlorade finalen förra säsongen

Phoenix vann matchen med 121–110.

Golden State, som förlorade den senaste NBA-finalen i möte sju mot Toronto, har haft en knackig säsongsstart. Utan knäskadade Klay Thompson och Kevin Durant, som har flyttat till Brooklyn, sätts stor press på både Stephen Curry och Draymond Green. Hittills under säsongen har laget, som numera har hemmaplan i San Francisco, förlorat tre av fyra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.