Giannis Antetokounmpo tar sig fram genom det tjeckiska försvaret. Foto: TT.

Grekland anmäler domare efter uttåget ur basket-VM

Uppdaterad
Publicerad

Företrädare för det grekiska basketförbundet har anmält domare och funktionärer efter uttåget ur VM i Kina.

Anledningen är att superstjärnan Giannis Antetokounmpo blev utfoulad när Grekland jagade en tolvpoängsseger mot Tjeckien för att nå kvartsfinalen. Utan Antetokounmpo, som förra säsongen valdes till NBA:s mest värdefulle spelare, vann Grekland med ”bara” 84-77, vilket var fem poäng för lite.

– Man kan inte blåsa för den typen av fouls på den typen av spelare, säger den grekiske coachen Thanasis Skourtopoulos enligt BBC.

”Får inte den respekt han förtjänar”

– Han går ut på planen varje dag för att kämpa och får inte den respekt han förtjänar, där jag tänker på den tredje och den femte foulen, säger Skourtopoulos.

Grekerna har lämnat in en skrivelse för att för att få de tre domarna straffade och de vill även att de som tillsatte domarna ska få någon typ av reprimand, uppger en talesperson för det grekiska förbundet.

Det internationella basketförbundet, Fiba, stängde i söndags av tre domare för resten av turneringen i Kina efter ett grovt misstag i slutet av matchen Frankrike – Litauen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.