Brittney Griner. Foto: Bildbyrån

Basketstjärnan hålls kvar i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner kommer att hållas kvar i ryskt fängelse fram till den 19 maj, uppger den ryska nyhetsbyrån Tass.

En domstol i Moskva biföll i dag begäran från brottsutredningen att förlänga häktningstiden. Den 31-åriga stjärnan greps på en flygplats i Moskva sedan tullen funnit cannabisolja som kan användas till e-cigaretter i hennes bagage. Ett brott som ger tio års fängelse i Ryssland.

Griner är en av de största stjärnorna inom basketen, har vunnit två OS-guld för USA och tagit en WNBA-titel med Phoenix. Griner har de sju senaste åren spelat basket i Ryssland under WNBA:s vinteruppehåll, senast i Jekaterinburg.

Hon greps i februari när hon var på väg tillbaka till Ryssland efter landslagsuppehåll. WNBA-säsongen startar den 6 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.