Brittney Griner har skrivit på ett nytt kontrakt med Phoenix Mercury. Foto: TT

Griner klar för WNBA-spel efter fängelsetiden

Uppdaterad
Publicerad

Basketstjärnan Brittney Griner satt fängslad i Ryssland i tio månader. Nu är det klart att amerikanskan gör comeback i WNBA-laget Phoenix Mercury.

– Det här är en speciell värvning och i dag är en speciell dag för oss alla, säger klubbens general manager Jim Pitman.

Redan förra veckan kom uppgifter om att Brittney Griner skrivit på för Phoenix Mercury i WNBA. Under tisdagen bekräftar klubben på sin hemsida att så är fallet.

Efter att ha varit en ”free agent” har 32-åriga Griner nu skrivit på ett nytt kontrakt med Phoenix, klubben som hon draftades av 2013 och vann amerikanska basketligan WNBA med året därpå.

– Vi saknade ”BG” varje dag som hon var borta. Även om basket inte var vår främsta angelägenhet så var hennes närvaro på golvet, i omklädningsrummet, i och runt vår organisation enormt saknad, säger klubbens general manager Jim Pitman enligt The Guardian.

– Det här är en speciell värvning och i dag är en speciell dag för oss alla.

Det var i december som Griner, efter att ha dömts till nio års fängelse för narkotikabrott, fick återvända till hemlandet efter ett uppmärksammat fångutbyte där USA samtidigt släppte den ryske vapenhandlaren Viktor But.

Den 21 maj väntas Griner, som har tagit två OS-guld med USA, göra sin första hemmamatch för Arizonaklubben.

KLIPP: 60 sekunder – från ryskt fängelse till fångutbyte

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.