Foto: Bildbyrån

Guldcoach tar över Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

Adnan Chuk är tillbaka i svensk basket.

38-åringen, som förde Norrköping till SM-guld 2018, är ny coach för Jämtland.

– Jag gillar målsättningen om att vinna en nationell titel och spela internationellt under de närmaste tre säsongernam säger Chuk till Jämtlands hemsida.

Adnan Chuk kommer närmast från Geneve Lions, topplag i den schweiziska ligan. Laget låg på tredje plats i tabellen innan serien fick avslutas på grund av coronavirusets spridning.

Som spelare vann han SM-guld med Södertälje och spelade proffsbasket i Belgien och Tyskland. Efter det vände han hem och gjorde två säsonger i Jämtland – och nu är han tillbaka som tränare i klubben.

– Det kommer att bli en mäktig känsla att få kliva in i Sporthallen och tillsammans med fansen kriga för livet mot ett SM-tecken, säger Chuk till Jämtlands hemsida.

Chuk, som förde Norrköping till SM-guld 2018 känner många i sin nya klubb och har stort förtroende för ledningen. Han tar över efter Torbjörn Gehrke.

– För min del handlar det i första hand om att förvalta det Gehrke och klubben har lyckats med efter att den nya Sporthallen kom och jag gillar målsättningen om att vinna en nationell titel och spela internationellt under de närmaste tre säsongerna, säger Chuck.

Den välmeriterade 38-åringen har också varit assisterande förbundskapten för den svenska herrarna.

MER BASKET: Här briljerar roboten på basketplanen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.