Foto: Bildbyrån

Guldduon bakom Luleås sjunde raka

Uppdaterad
Publicerad

Brandon Rozzell slog personligt rekord med sina 44 poäng i förra matchen.

Ikväll stod han för 27 nya poäng och låg, tillsammans med Quinton Upshur, bakom Luleås sjunde raka seger.

– Jag älskar att spela och att spela här i Luleå har alltid varit häftigt, säger Rozzell till SVT.

För 10 år sedan var Brandon Rozzell och Quinton Upshur med och fixade Luleås första SM-guld. I somras värvades de tillbaka till klubben och har varit betydelsefulla för Luleå som börjat hitta rätt i spelet.

I hemmamötet med Norrköping Dolphins, som kom från fyra raka segrar, var Rozzell planens poängbästa spelare med sina 26 till antalet. Upshur stod för 20 poäng, varav tre stycken trepoängare i den första perioden.

– Mitt lag litar på mig och ger mig mycket boll. Jag älskar pressen och att mitt lag litar på mig. Vi har gått igenom mycket. Vi börjar växa, både i omklädningsrummet och som ett lag, säger Rozzell.

Starkt jobb av Andersson

Norrköping gav Luleå en rejäl utmaning och ställningen var 67-67 inför den fjärde perioden. Men i takt med att Viriginiasönerna öste på med poäng framåt stod Denzel Andersson för ett starkt defensivt jobb med sammanlagt fyra blockeringar, varav några i avgörande lägen. Dessutom stod han för fyra raka poäng i slutskedet av matchen.

– Vi började slarva för mycket och de sätter sina bollar, det gör inte vi, säger Norrköpings Tim Schüberg.

Luleå vann fjärde perioden med 28-20 och har vunnit sex av de sju senaste sistaperioderna, vilket varit en stark anledning till att laget vunnit sju raka matcher. Luleå går upp i serieledning i och med segern.

MATCHFAKTA

BC Luleå-Norrköping 95-87

(25–19, 25–28, 17–20, 28–20)

BC Luleå: Brandon Rozzell 27, Quinton Upshur 20, Denzel Andersson 10, Austin Burgett 9, Daniel Hansson 8, Axel Nordström 6, Pelle Larsson 6, Tim Kearney 5, Brice Massamba 2, Anton Koblyak-Berglund 2.

Norrköping: Jeril Taylor 26, Anton Saks 14, Anes Zekovic 13, Tyre Gathright 13, Tim Schüberg 8, Alan Zekovic 7, LaDarien Griffin 4, Lucas Lindh 2.

Publik: 1 707.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.