Köping Stars är bäst i basketsverige just nu Foto: TT Nyhetbyrån/Arkiv

Historisk förstaplats för Köping efter vinsten

Köping Stars har inlett årets säsong i SBL strålande.

Efter dagens vinst med 84-79 mot Norrköping går man upp i ensam serieledning, för första gången i klubbens historia.

– Vi har varit riktigt starka i inledningen. Vi är hungriga och vill vinna varje match, säger Köpings forward Shane Walker.

Köping hade bara en förlust för säsongen inför kvällens hemmamatch mot Norrköping och den fina säsonginledningen fortsätter. Efter vinsten ikväll kliver Köping Stars upp i serieledning, i ensam majestät. Det är första gången i klubbens historia som man leder svenska basketligan.

– Vi har varit riktigt starka i inledningen. Vi har en bra blandning i laget med gamla och unga. Vi är hungriga och vill vinna varje match, säger Köpings forward Shane Walker

Norrköping däremot har fått haft det tuffare efter förlusten ikväll har mästarna från 2018 fem raka utan seger.

Jeremy Combs med 25 poäng

Det var en jämn match till en början men i tredje perioden kunde hemmalaget rycka till sig en fyrapoängsledning inför den avslutande perioden. Genom en stark defensiv så kontrollerade Köping matchen men med en minut kvar bjöd man in Norrköping i matchen.

Slarvigt anfallsspel ledde till att Norrköping fick chansen att krympa avståndet till två poäng. Men Köping stod pall och red ut stormen. Jeremy Combs var matchens gigant med sina 25 poäng och ett stabilt försvarsspel därtill. Combs stod för en viktig block med drygt en minut kvar av matchen som hjälpte Köping att säkra segern.

Härnäst får Köping återigen bekänna färg när regerande mästarna Södertälje Kings kommer på besök.