Brandon Rozzell Foto: Bildbyrån

Imponerande vändning av Luleå mot serieledande Borås

Uppdaterad
Publicerad

Efter över en månad var Luleå tillbaka på hemmaplan. Då stod de för en imponerande vändning mot serieledande Borås. Matchhjälten Brandon Rozzell njöt av att vara hemma igen.

– Vi har varit borta länge. Jag får äntligen träffa min dotter, det hjälper, säger han till SVT Sport.

Borås såg ut att gå mot en säkrad serieseger när de i fjärde perioden hade ledningen med elva poäng mot serietvåan Luleå. Men då vaknade hemmalaget, och stod för en imponerande vändning i slutperioden.

Från 61-72 till 74-74 på fem minuter, och efter några minuters ställningskrig tog de även ledningen och ryckte ifrån till 82-78 med 45 sekunder kvar. Och det klarade inte Borås av att resa sig från, och till slut vann Luleå med 84-78. Det gör att det nu skiljer fyra poäng mellan lagen med tre omgångar kvar att spela.

En stor bidragande orsak till vändningen var Brandon Rozzell, som efter åtta raka missade skott vaknade till liv rejält och slutade till slut på 37 poäng.

– Jag är ganska hård mot mig själv, och var lite nere i paus. Men när jag såg att ett par gick in så fortsatte jag bara, säger han till SVT Sport.

MATCHFAKTA

BC Luleå-Borås 84-78

(19–24, 18–16, 24–28, 23–10)

BC Luleå: Brandon Rozzell 37, Steven Davis 16, Denzel Andersson 9, Pelle Larsson 7, Axel Nordström 6, Anton Kobylak-Berglund 6, Daniel Hansson 3.

Borås: Zachary Cuthbertson 20, Aleks Simeonov 17, Elvar Már Fridriksson 15, Marcus Tyus 8, Andreas Person 7, Simon Gunnarsson 6, Ludvig Johansson 3, DeAndre Davis 2.

Publik: 1 907.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.