Södertälje vann första SM-semin mot Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

Fördel Södertälje.

Som besegrade Jämtland i SM-semfinalen i herrarnas basketslutspel.

– Att komma hit och knipa första vinsten är väldigt stort för oss, säger Martin Pahlmblad till SVT Sport.

På bortaplan, inför 1700 åskådare, vann Södertälje med 69–55 mot Jämtland, och leder semin med 1–0 i matcher. Gästerna var poängbäst i tre av fyra perioder, där den andra var mest avgörande – i den gjorde de elva poäng fler.

– Vi försöker ju blanda mellan att spela zonförsvar och man-man, och få dem att tveka lite offensivt. Och det gör ju kanske att de tappar lite självförtroende. Samtidigt vill vi inte slappna av en sekund, för Jämtland kom tvåa i grundserien och det är ett väldigt, väldigt bra lag. Att komma hit och knipa första vinsten är väldigt stort för oss, säger Martin Pahlmblad till SVT Sport.

Fördel Norrköping i andra semin

Södertäljes lagkapten stod för 17 poäng i vinsten, han satte fem av sina elva trepoängsförsök.

– Det är ju min roll att ta de öppna skotten när jag får dem. Och det är snarare att folk skäller på mig när jag inte skjuter bollen, än när jag skjuter. Så det är bara fortsätta skjuta så mycket jag kan, och i dag satt bollen när det var viktigt.

Nästa möte i semifinalserien avgörs på lördag.

I den andra semifinalen vann regerande mästarlaget Norrköping med 103–90 mot Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.