Jeff Taylor mot Italien i EM 2013. Foto: Bildbyrån

Jeff Taylor tillbaka i landslaget efter avstängning

Publicerad

En av Sveriges klart bästa och mest meriterade basketspelare är tillbaka i landslaget.
I dag tränade Jeff Taylor, 30, med landslaget.
Men den före detta NBA-spelaren som varit avstängd från landslaget kommer inte vara med i träningsmatchen mot Tyskland i morgon.

När landslaget tränade i Södertälje på förmiddagen var 30-årige Jeffery Taylor med. Det var första gången på nära sex år som Real Madrid-spelaren tränat med laget.

Anledningen till att han inte varit med är dels att han spelat i ligor som inte tagit hänsyn till landslaguppehåll, men också att han fälldes för misshandel 2014 och stängdes av från landslaget. Nu är avstängningen hävd, och Jeff har tid att vara med.

– Vi är glada att han vill vara med, säger landslagschefen Fredrik Joulamo till Expressen. Om vi ska dela ut livstidsstraff för saker som vi inte kan påverka och som hänt längre bak i tiden, då är vi snett ute. Vi har en värdegrund, den står vi för, och det är viktigt för att människor i vår verksamhet förhåller sig till den.

Men även om Taylor skulle behövas i den tuffa träningsmatchen mot ett stjärnspäckat Tyskland, så är det inte meningen att han ska göra comeback på planen i morgon i Trier.

Jeff Taylor, som är uppväxt i Norrköping, flyttade från Sverige som 17-åring och gick på college på Vanderbilt. Han gjorde debut i NBA 2012 för Charlotte Hornets. Sedan 2015 spelar han för Real Madrid i spanska ligan.

Baskettruppen mot Tyskland

Visa

Sveriges trupp till landskampen mot Tyskland: Alexander Lindqvist, Södertälje, Chales Barton Jr, Mechelen, Denzel Andersson, BC Luleå, Elijah Clarance, Frankfurt, Johan Löfberg, Breogan, Ludvig Håkansson, Estudiantes, Melwin Pantzar, Real Madrid, Nicholas Spries, Obradoiro, Thomas Massamba, Bc Luleå, Tobias Borg, Real Betis, Viktor Gaddefors, Antibes, William Magarity, Zadar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer