Jonas Jerebko har skrivit på för NBA-mästarlaget Foto: TT

Jerebko klar för NBA-mästarlaget

Uppdaterad
Publicerad

Svenske basketstjärnan har gjort en jätteövergång – Jonas Jerebko har skrivit på för NBA-mästarlaget Golden State Warriors.

”Stolt och förväntansfull över att få den här möjligheten. Nästa säsong spelar jag för regerande mästarna Warriors. Kan inte vänta på att börja”, skriver Jonas Jerebko på sitt Twitterkonto.

31-årige Jerebko går till Golden State Warriors, som vann NBA-titeln tidigare under sommaren efter finalvinst mot Cleveland, på fri transfer. Förra säsongen tillhörde han Utah Jazz som valde att inte förlänga med svensken.

– Riktigt kul. Det blir inte så mycket större, säger han till Aftonbladet.

– Det är världens bästa lag, det kan inte bli så mycket bättre. En ring är drömmen så det var inte så mycket att tveka på. Det ska bli jäkligt kul att dra igång.

Som nu ska spela sin nionde NBA-säsong och gör det för sin fjärde NBA-klubb, Warriors har blivit mästare tre av de fyra senaste åren och har en av världens bästa spelare i Stephen Curry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.