Draymond Green och Steph Curry i Golden State. Foto: Bildbyrån.

Jerebkopoäng efter jättetapp – Golden State vinnare

För femte matchen i rad var det mindre än sex poäng som skiljde rivalerna åt vid slutsignal, och efter ett tapp på 20 poäng så blev det ändå Golden State som fixade hemmasegern med 104-99 mot Houston. Nu leder Jerebkos lag med 3-2 i kvartsfinalsserien.

Jonas Jerebko fick starta den fjärde perioden och gjorde också tre viktiga poäng när han sköt upp Golden State i en ledning med 75-72. Då hade hemmalaget helt tappat medvinden – och sin stora ledning som tidigare varit på 20 poäng.

– Vi har kämpat mot varandra länge och vi vet att båda våra lag kommer ha momentum i olika delar av matchen, sa Steph Curry till TNT just efter slutsignal.

Jerebko spelade drygt fem minuter och fick se sig överträffad av Kevon Looney, som blev den avbytare i Golden State som fällde avgörandet i matchen tack vare sitt försvarsspel på Houstons stjärnspelare.

Kevin Durant skadad

Något som talar för mer speltid för både Jerebko och Looney är att Golden State-stjärnan Kevin Durant haltade av plan efter en vadskada i tredje perioden. Han återkom inte till spel.

För Golden State behövs en seger till för att nå semifinal. Den första chansen till det kommer i Houston på lördagmorgon, svensk tid. Fortsätter trenden, där hemmalaget vinner (med färre än sex poäng – vilket gällt i alla fem matcher i slutspelsserien), så kommer det dock krävas en sjunde avgörande match lagen emellan – precis som i fjol, då Golden State gick till NBA-final efter att ha vunnit med 4-3 i matcher.

På den östra sidan av USA så vann Milwaukee Bucks mot Boston Celtics. Milwaukee är därmed första lag klart för semifinal, det efter en 4-1-vinst i matchserien.