Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Basketspelaren Brittney Griner och USA:s president Joe Biden. Foto: TT

Joe Biden ska träffa fängslade basketstjärnan Brittney Griners familj

Uppdaterad
Publicerad

Basketstjärnan Brittney Griner sitter fängslad sedan i februari i Ryssland efter att ha dömts för narkotikabrott.

Idag ska amerikanska presidenten Joe Biden träffa hennes familj.

– Han vill att de ska veta att de har hög prioritet och att hans team arbetar varje dag med att få hem Brittney på ett säkert sätt, säger Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre till The Washington Post.

WNBA-spelaren Brittney Griner greps i Ryssland i februari efter att ryska myndigheter hittat e-cigaretter och cannabisolja i hennes väska. I juli dömdes hon sedan till nio års fängelse samt böter innan domen överklagades.

Vita huset har tidigare meddelat att de gör vad de kan för att få hem Phoenix Mercury-spelaren och idag ska president Joe Biden träffa Griners familj i Washington, enligt amerikanska tidningen The Washington Post.

Idrott och politik

– Även om jag önskar att syftet med mötet var att informera familjerna om att ryssarna accepterat vårt erbjudande och att vi ska få hem deras nära och kära, så är det tyvärr inte så just nu, säger Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre.

Biden ska även träffa familjen till Paul Whelan, en före detta marinsoldat, som är dömd till 16 års fängelse för spionage.

Vad har hänt med basketstjärnan Brittney Griner?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brittney Griner är fängslad i Ryssland. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet