Kalis Loyds dubbelliv under coronakrisen. Foto: SVT Sport

Landslagsstjärnan Kalis Loyds insats – hjälper till på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Kalis Loyd tog flyget hem från Spanien och den avbrutna basketsäsongen. Väl hemma i Malmö så ville hon ge tillbaka till staden hon har närmast hjärtat.

– Alltså, vi måste ju hjälpas åt och vi kan alla göra våran del, säger hon till SVT Sport.

Även om situationen i Galicien inte var så farlig bokade den 31-åriga basketspelarens agent första bästa flyg hem till henne. På hemmaplan har hon tagit sig tid att hjälpa till där hon kan. Bland annat på sjukhuset i Malmö.

– Min mamma jobbar på sjukhuset och hon sa att de behöver hjälp och jag tänkte jag är ju ung och frisk och har inte så mycket att göra nu när jag inte spelar basket. Så då kan jag hjälpa, det gör ju gott mot samhället, jag tycker det är jätteviktigt.

Att ge tillbaka till ungdomarna

Även om hennes träning skulle gå in i en fas med mindre basketträning så hjälpte hon sin moderklubb MALBAS med ungdomsträning. Sida vid sida med en av sina egna förebilder, den före detta landslagsspelaren, Johanna Axelsson.

– Jag vill visa att man kan ta sig i från Malmö och man behöver aldrig glömma varifrån man har kommit och Malmö är mitt hjärta och jag älskar att kunna hjälpa till i samhället, jag älskar att kunna vara med barn och det känns bra, säger Kalis Loyd.

BLOOPER: Allt går inte alltid som planerat:

Att hålla igång i Coronatider

Vid sidan av sitt samhälleliga engagemang måste hon hålla i gång sin egna träning trots osäkerheten i hur hösten kommer att se ut.

– Jag har ju det bra i jämförelse med mina lagkamrater som är i karantän, jag kan komma hit och träna, jag kan gå ut och springa, jag kan köra nästan i princip hur jag vill, säger Kalis Loyd

Se hela reportaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.