Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bråk under timeouten i Tyskland under basket-VM Foto: SVT

Tyskland vände efter kaosscenerna – Schröder briljerade

Uppdaterad
Publicerad

Märkliga scener uppstod i gruppspelsmatchen mellan Tyskland och Slovenien i basket-VM.

Point Guarden Dennis Schröder ilsknade till rejält på sin tränare Gordon Herbert och hördes säga:

– Du säger inte åt mig vad jag ska göra.

Redan tidigt i matchen sågs Dennis Schröder och Daniel Theis tjafsa. Vid en senare timeout, underläge 11-16 för Tyskland, briserade det rejält.

Schröder och Theis fortsatte att högljutt diskutera på bänken varpå tränaren Gordon Herbert ilsknade till rejält, ryckte tag i Schröder, och skrek sitt ner.

– Det är patetiskt av Schröder. Han tror att han är större (än laget) och Herbert är såpass rutinerad att han inte kommer att tillåta det, säger SVT-experten Nick Rajacic i sändning.

Se situationen i spelaren ovan.

Får möta Spanien eller Kanada

Efter bråket på bänken klev Schröder ut som en bättre spelare. I början av andra halvlek inledde han Tysklands ryck genom två trepoängare och ett snyggt tvåpoängsskott. Tyskland vann till slut med 100-71 och Schröder stod för 24 poäng och tio assist.

Matchen avslutade andra gruppspelsrundan i basket-VM, som nu går in i slutspelsrundan med kvartsfinaler på tisdag och onsdag. Tyskland, som vunnit samtliga fem matcher i VM såhär långt, får möta Lettland. Slovenien ställs i sin tur mot Kanada.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.