Minnesotas Karl-Anthony Towns med bollen. Foto: TT

Förlorade sju släktingar i corona – nu har NBA-stjärnan fått viruset

Uppdaterad
Publicerad

Minnesotas Karl-Anthony Towns, en av de främsta spelarna i NBA, har testats positivt för covid-19.

Samma virus som skördat livet på sju av hans släktingar.

”Till min brorsdotter och brorson, jag lovar er att jag inte kommer att sluta i en kista. Jag kommer att besegra det här”, skriver Towns på Twitter.

NBA-stjärnan Karl-Anthony Towns har sett sju släktingar dö i coronaviruset, däribland hans mamma Jacqueline som dog 59 år gammal i april.

– Det känns som att jag har härdats av allt det här och blivit mer ödmjuk inför livet. Jag har sett många kistor de senaste månaderna, sade 25-åringen om tragedin i en intervju inför årets NBA-säsong.

Världens bästa basketliga har drabbats av en mängd coronafall de senaste veckorna med flera inställda matcher som följd. En av de som nu har testats positivt är Towns.

Timberwolves match mot Memphis, som skulle ha spelats i natt svensk tid, ställdes in efter att Minnesota inte kunde mönstra åtta spelare.

”Före kvällens match fick jag ett hemskt telefonsamtal om att jag har testats positivt för covid. Jag kommer nu direkt att isolera mig och följa protokollet”, skriver Karl-Anthony Towns på Twitter.

”Jag ber varje dag för att den här mardrömmen till virus ska försvinna och jag önskar att alla fortsätter att ta det här på allvar”.

Amerikanen valdes som etta i NBA-draften 2015, utsågs till ”Årets rookie” 2016 och har varit med i Allstar-laget två gånger, 2018 och 2019.

KLIPP: Här sätter basketstjärnan 102 treor – i följd (27 dec 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.