Kawhi Leonard. Foto: TT

Kawhi Leonard sänkte sin gamla klubb: ”Jag är en del av ett annat lag nu”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårsmästaren Toronto Raptors åkte till Los Angeles i hopp om att vinna två raka matcher, men efter en inledande vinst mot Lakers, tog det stopp mot Clippers. Och det var en gammal bekant som sänkte den regerande mästaren.

Toronto gästade Staples center för andra kvällen i rad, men till skillnad från den första kvällen, blev det förlust i nattens match mot LA Clippers.

I våras förde Kawhi Leonard kanadensarna till en historisk NBA-titel. I natt var han högst delaktig i att besegra sin gamla klubb. Clippers slog Raptors med 98-88 och trots att Leonard hölls nere i poäng, var han en av lagets mest betydelsefulla spelare.

Leonard var nära en triple double, men stannade till slut på tolv poäng, elva returer, nio assist och tre steals.

Efter matchen fick han många frågor om sin tid i Toronto, men gjorde det klart att den tiden är över.

”Vad jag tänker om den förra säsongen? Den är över nu. Vi vann. Jag hade det jättebra där. Det är ett nytt kapitel nu. Jag kan inte leva kvar i det förflutna eller vara glad att vi vann. Jag är en del av ett annat lag nu.” säger han enligt USA Today.

Arkiv: Hela Toronto firar historiska titeln (14 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.