• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Klara Lundquist klar för polsk klubb. Foto: Bildbyrån/Arki Gdynia

Klara Lundquist klar för polsk klubb: ”Väldigt glad”

Uppdaterad
Publicerad

Häromdagen blev hon klar för Washington Mystics i WNBA.

Nu är det klart att Alvikstjärnan Klara Lundquist också ska representera den polska klubben, Arka Gdynia.

– Jag är så glad över den här chansen, säger Lundquist.

Det har hänt mycket i Klara Lundquists liv den senaste veckan.

Först var hon med och föll i den femte avgörande SM-finalen mot Luleå med sitt Alvik. En matchserie där Alvik började bäst och ledde med 2-0 i matcher, innan man tappade SM-guldet genom tre raka förluster.

Därefter presenterades Lundquist – som utsågs till säsongens MVP i damernas basketliga – för WNBA-klubben, Washington Mystics.

– Jag är väldigt taggad på att köra med landslaget om några veckor och förhoppningsvis göra ett bra EM tillsammans. Vi har alltid målet att gå så långt som möjligt, sa Lundquist till SVT Sport då.

”Glad över chansen”

Nu står det klart att Lundquist också kommer att representera en polsk klubb under den kommande säsongen. Under den tiden på säsongen när spelet inte är igång i USA, kommer Lundquist att spela för Arka Gdynia.

– Jag är väldigt glad över att få spela för Gdynia under den kommande säsongen. Jag är så glad över den här chansen och kan inte vänta på att säsongen ska komma igång. Vi ses snart, säger Lundquist i en kommentar i klubbens sociala medier.

KLIPP: Zahui: ”Jag var jättechockad – hade ingen aning” (03/05-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.