Foto: TT Nyhetsbyrån

Lakers en seger från första NBA-finalen på tio år

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers vann den fjärde semifinalen mot Denver Nuggets med 114-108 och är därmed en seger från att spela NBA-final för första gången sedan 2010.

– Överlag spelade vi jättebra, säger stjärnan Anthony Davis.

Det var storstjärnorna Anthony Davis och LeBron James som visade vägen för Los Angeles Lakers med 34 respektive 26 poäng.

Davis var den avgörande spelaren offensivt och James gjorde ett hårt jobb i defensiven mot motståndarnas stjärna Jamal Murray.

– Det var dags att vinna och Jamal var på gång, säger James.

Nuggets har vänt förr

Murray stod för 32 poäng i matchen och som närmast var Denver då de var en poäng efter i början av den avslutande perioden. Men Lakers vann och leder nu med 3-1 i matcher.

En av få saker som talar för Denver Nuggets i semifinalserien är att de två gånger i slutspelet har kommit tillbaka från 3-1-underläge i matcher. Den femte matchen spelas natten till söndag, svensk tid.

2010, senast Lakers var i final, blev man NBA-mästare efter att ha slagit Boston Celtics med 4-3 i matcher.

Rörd LeBron James

Efter segern var det en rörd LeBron James. Han pratade om beskedet att ingen åtalas för den svarta kvinnan Breonna Taylors död.

– Det var starka känslor. Jag vill inte ge mig in i rättsfallet, men jag vet att vi förlorade en vacker kvinna i Breonna. Vi vill ha rättvisa, oavsett hur länge det tar, säger James.

KLIPP: Lakers avgjorde – med två sekunder kvar (21/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.