Chicagos Lauri Markkanen med bollen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Duons poängfest – första gången sedan Michael Jordans glansdagar

Uppdaterad
Publicerad

Finske NBA-talangen Lauri Markkanen slog till med karriärbästa 35 poäng i natt.

Lagkamraten Zach LaVine gjorde 42 och därmed var det första gången sedan 1996 som två spelare i Chicago Bulls (Michael Jordan och Scottie Pippen) gjorde 35 eller fler poäng i samma match.

– Det är rätt coolt. Jag ser deras namn i taket varje dag, säger 21-årige Markkanen.

Nordens största basketstjärna, den 213 centimeter långe Lauri Markkanen, fortsätter att imponera. I natt noterades han för 35 poäng, 15 returer och två assist när Chicago Bulls hemmaslog Boston Celtics med 126–116.

Lagkamraten Zach LaVine, som är mitt inne i karriärens bästa säsong, stod även han för personbästa med sina 42 poäng.

Med sina totalt 77 poäng låg duon bakom segern mot Celtics. En skön revansch för Chicago som förlorade med hela 56 poängs marginal (77–133) mot just Boston i december. Det var den största förlusten i klubbens över 50-åriga historia.

– Vi var redo i dag och gjorde det som krävdes. För egen del handlar det bara om självförtroende. Jag gör det jag är bra på, försöker vara aggressiv och spela en osjälvisk basket, säger Lauri Markkanen till nba.com.

Bostons stjärna Kyrie Irving övertygade i bortalaget med 37 poäng och tio assist.

Lauri Markkanen draftades som sjua 2017 och är lillebror till fotbollsspelaren och förre AIK-stjärnan Eero Markkanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.