LeBron James (höger) slog Isaiah Stewart blodig. Foto: TT Nyhetsbyrån

LeBron i blåsväder efter smocka

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan LeBron fick matchstraff under nattens NBA-möte mellan LA Lakers och Detroit Pistons.

I kamp om en retur slog han motståndaren Isaiah Stewart blodig.

LeBron James har precis kommit tillbaka från skada, men nu ser Lakers ut att behöva spela ännu fler matcher utan sin storstjärna.

Det var i den tredje kvarten som James och Stewart båda kämpade om en retur, en gruffig situation där James till slut svingade ut med vänster arm och träffade Stewart i ögon-området.

En upprörd och blödande Stewart konfronterade sedan James och medspelare fick gå emellan för att förhindra slagsmål. Stewart var dock svår att lugna ner. 20-åringen försökte gång på gång ta sig fram till James, till slut fick bägge spelare matchstraff, något som senare kan resultera i avstängningar.

Nio stygn i ansiktet

Stewart fick sy upp mot nio stygn, enligt Pistonstränaren Dwane Casey. Han säger även att han inte tycker att Stewart bör bli straffad av NBA för sitt uppförande efter smällen.

– Han var upprörd. Han borde inte straffas något.

Inte heller LeBron borde bli avstängd, säger lagkamraten Anthony Davis.

– Stewart blev fysisk med LeBron, och LeBron gjorde samma sak. Alla i ligan vet att LeBron inte spelar fult. Så fort det hände, tittade han bakåt (mot Stewart) och sa 'Oj, mitt fel, det var inte meningen', säger han.

KLIPP: LeBron om åldershånen: ”Jag skrattar bara åt det” (2 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.