LeBron James lägger i två av sina 27 poäng i natt. Det blev även nio returer och sex assists. Han behöver 36 poäng till för att bli ensam rekordhållare av poäng i NBA. Foto: TT

LeBron James 36 poäng från rekordet

Uppdaterad
Publicerad

LeBron James gjorde i natt 27 poäng när hans Los Angeles Lakers förlorade borta mot New Orleans Pelicans med 131-126. Därmed är James bara 36 poäng från att bli alla tiders bästa poänggörare i NBA.

James står på 38 352 poäng medan Kareem Abdul Jabbar nådde 38 387 i ligan som bildades 1946.

James fick frågor kring rekordet och det har byggts upp en hysteri kring ”ett av  sportens allra största rekord” men han var mest irriterad över att det blev en förlust.

– Jag vill bara vinna. Du vet, man spelar på rätt sätt och så får man se vad som  händer, säger James enligt AP.

Kommer troligen slå rekordet inför hemmafansen

Nu väntar två matcher på hemmaplan i Los Angeles. Natten mot onsdag väntar Oklahoma City Thunder och natten mot fredag Milwaukee Bucks. Biljettpriserna till dessa matcher har skjutit i höjden och flera av de största Hollywoodstjärnorna väntas vara på plats i Staples Center (eller Crypto.com Arena som det heter sedan december 2021).

Amerikansk tv kommer att sända 38-årige James och hans Lakers matcher med täckning över hela landet tills rekordet är slaget, vilket enligt poängsnitet kommer att bli mot Milwaukee. James är sjua i NBA med ett poängsnitt på 30,0 per match den här säsongen.

– Jag är så jäkla trött nu. Men jag kommer att vara redo för tisdagens match (tidigt på onsdag morgon svensk tid), säger James.

Till poänglistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.