Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör LeBron James ilska i spelaren ovan. Foto: AP

LeBron James upprörd på sin födelsedag: ”Stevie Wonder hade sett det”

Uppdaterad
Publicerad

LeBron James LA Lakers förlorade mot Minnesota Timberwolves med 108-106 och superstjärnan var övertygad om att han blivit bortdömd.

– Stevie Wonder hade sett det, säger James som firade sin 39-årsdag på ett upprört sätt.

Se och hör LeBron James ilska i spelaren ovan.

Det var med 3,3 sekunder kvar som James trodde att han kvitterat matchen genom att göra en trea. Situationen videogranskades där situationsrummet i New Jersey kopplades in.

Situationsrummet kom fram till att det bara var en tvåa och meddelade detta till domarna. Det föll inte i god jord hos James som var osäker till start efter sjukdomsproblem och inte gick ur sängen förrän 16.30 lokal tid.

– Det är uppenbarligen en trea. Min fot är bakom linjen. Jag menar, du kan se mellanrummet mellan framsidan av min fot och trepunktslinjen. Stevie Wonder hade sett det, säger LeBron James och gör en referens till den blinde 73-årige musikern.

”Det är som vi har robotar som gör Teslabilar”

James fick med sig 26 poäng och fortsatte att hacka på situationsrummet.

– Domarna sa att det var utanför deras kontroll. Det var situationsrummet som avgjorde beslutet. Vet inte om de åt en skinksmörgås eller vad de höll på med där borta när någon ringde in beskedet, säger James.

James var över till funktionärerna i arenan för att få dem att ändra beslutet utan att lyckas.

– Vad har vi granskningar till om till och med granskningen får det fel? Det är som har vi robotar där inne i situationsrummet som gör Teslabilar. Vad är det som händer? frågar sig James och låter som en ursinnig motståndare till VAR-systemet.

James tvåa gav 107-106 i stället för 107-107 som han ville få med sig. Med en sekund kvar gjorde Minnesota 108-106 på ett straffkast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.