LeBron James låg bakom segern när Los Angeles Lakers säkrade slutsplelsplatsen. Foto: Harry How/AFP/TT

Los Angeles Lakers klart för första NBA-slutspelet sedan 2013

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers inledde 2000-talet med tre raka NBA-titlar.

10-talet var dock nästan enbart ett decennium med mörker för klubben.

Men nu är laget tillbaka i finrummet.

I dag säkrade klubben en slutspelsplats – för första gången sedan 2013.

Med Shaquille O'Neal och Kobe Bryant som största stjärnor var Los Angeles Lakers 00-talets främsta NBA-lag, och gick till NBA-final sex av tio år, varav tre slutade med seger.

Men 2010-talet gick betydligt sämre. De vann visserligen 2010-men därefter har de aldrig tagit sig förbi kvartsfinal. Och faktum är att de har missat slutspel sex år i rad. Inte sedan 2013 har de fått spela vidare efter grundserien.

LeBron James matchvinnare

Men i år kommer de att få göra det. Efter att på lördagsmorgonen besegrat ligaledarna i Milwaukee Bucks med 113–103 står det klart att Los Angeles Lakers kommer att vara med när NBA-slutspelet inleds nästa månad.

– Vi höll fokus och satte våra skott, säger LeBron James till ESPN.

Stor matchvinnare för Lakers var, som så många gånger förut, LeBron James. Han stod för 37 poäng, tog åtta returer och hade sju assists. Och redan när han stod för sin 30:e poäng förstod nog de flesta att Lakers skulle vinna. James har nämligen gjort minst 30 poäng i 20 matcher den här säsongen. Samtliga dessa matcher har slutat med seger för Los Angeles Lakers, som toppar den västra konferensen.

ARKIV: Kobe Bryants sista titel med Lakers:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.