Natisha Hiedeman under WNBA-slutspelet. Foto: TT/Arkiv

Andra raka förlusten för Luleå

Luleå åkte på sin andra raka förlust i Eurocup. Polska Artego Bydgoszcz blev för starka och vann med 72-62.

Luleå storsatsar på Europcup och efter 19-poängs-förlusten mot Galatasaray i premiären gjorde laget klart med den amerikanska stjärnan Natisha Hiedeman. Hiedeman, som så sent som den 10 oktober spelade final för sitt Connecticut i WNBA, gjorde debut i kvällens match mot Artego Bydgoszcz.

I en första halvlek som dominerades av polskorna, som gick till ledning med 40-23, var det den amerikanska guarden som stack ut positivt.

I den tredje perioden var det ett helt nytt Luleå som kom ut och inför slutperioden skiljde det bara sex poäng, efter att även Ivey Slaughter kommit igång offensivt. Med cirka fem minuter kvar var underläget nere i två poäng, men till slut kunde ändå polskorna hålla undan och vinna med 72-62.

Slaughter och Hiedeman blev bästa poängplockar med 15 respektive 13 poäng.

– Vi fick helt enkelt inte stopp på dem, och det gjorde att vi inte fick till anfallsspelet heller, säger Allis Nyström till NSD.