Anna Barthold och Allis Nyström har fortfarande inte gett klartecken. Foto: Bildbyrån

Luleå baskets truppbygge börjar ta fart

Uppdaterad
Publicerad

Kris i maj och noll kontrakterade spelare. Nu börjar läget ordna upp sig för Luleå baskets truppbygge. Dock finns det fortfarande frågetecken för stjärnorna Allis Nyström och Anna Barthold.

– Vi hoppas ha spikat laget om en till två veckor, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin till SVT Sport.

I slutet av maj avslöjade SVT att de femfaldiga regerande mästarna Luleå basket inte hade en enda spelare under kontrakt. Sedan dess har klubben lyckats värva flera spelare, däribland Felicia Ponturo och den slovakiska landslagscentern Maria Felixova.

Lagbygget har därmed börjat ta fart ordentligt.

– Just nu har vi sju spelare under kontrakt, och en åttonde är på väg in i truppen. Vi hoppas ha spikat laget om en till två veckor, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin till SVT Sport.

Frågetecken finns fortfarande, inte minst kring stjärnorna och stöttepelarna Anna Barthold och Allis Nyström.

– Allis vill utomlands och hon väntar fortfarande på ett eventuellt förslag. Vi har en dialog med henne och skulle bli jätteglada om hon valde att komma tillbaka. Oavsett vilket beslut hon tar kommer dörren alltid vara öppen.

Svår att ersätta

– Samtidigt har vi börjat titta på alternativ och det är inte vilken spelare som helst som vi eventuellt måste ersätta. Ju längre tiden går, desto svårare blir det att ersätta en spelare av den kalibern med tanke på hur marknaden ser ut, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin.

I Anna Bartholds fall handlar det om hon är motiverad att spela ännu en basketsäsong på högsta nivå.

– Hon blev uttagen i landslaget och har samtidigt slutfört sin FIBA-utbildning. Nu är hon på semester och ska fundera på fortsättningen. Hon är i den åldern att det ska fungera med barn och familj också. Vi för en dialog och förhoppningsvis är hon med laget när säsongen börjar, säger Sehlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.