Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Basket och volleyboll i en unik kombination. Är det Luleås segerrecept i SM-finalen? Foto: SVT

Luleå har kommit på egen sport: ”Basketvolleyboll”

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan uppfann Luleå Baskets damer ”basketvolleyboll”. Sedan dess har lagets egen sport blivit rutin inför varje match.

– Jag vet inte vad som hände hänt utan den nu, det är inte match om vi inte gör den. Jag tror den gör oss framgångsrika, säger tränaren Robin Sandberg till SVT Sport.

I dag spelas den tredje SM-finalen mellan Södertälje och Luleå – där hemmalaget leder med 2-0 i matcher och kan säkra guldet. Men kanske kan Luleå få kraft av sin egen uppvärmningsrutin – den påhittade lagidrotten ”basketvolleyboll”.

Reglerna uppdateras ständigt, men i grunden finns det likheter med volleyboll. Skillnaden är att alla håller i en basketboll i stället för att använda händerna.

– De som har varit med i tre år har lite övertag mot de nya. Men här kör vi bara. Det är bara att ha roligt. Det tar bort spänningen lite inför match, det tycker jag är viktigt, säger tränaren Robin Sandberg.

Lär känna Luleå Baskets ”basketvolleyboll” i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.