Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luleås herrar räddade första matchbollen – utklassade Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Luleås herrar räddade första matchbollen – utklassade Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Luleås basketherrar låg under med 0-3 mot regerande mästaren Norrköping i semifinalserien. Då räddade man den första matchbollen och utklassade Norrköping och vann med 98-76.

– Vi fick till slut ihop försvaret och vår plan var att hålla fokus på just defensiven. Vi fick ner dem på under 80 poäng. Jag ser fram emot matchen i Norrköping. Vi fick ny energi av den här matchen, även om de kommer att komma ut starkare, säger Luleås Kentwan Smith i Expressens sändning.

Det var en seger som ger hopp. Nu ska man vända 1-3 i matchserien.

– Det är inte över förrän det är över, funderar Smith.

”De sätter oss i obekväma situationer”

Luleå hade bestämt sig för att inte låta Norrköping gå till final inför de egna fansen. I de tre första matcherna i serien hade Norrköping vunnit med minst elva poäng. Nu vann man med 22 och då hyfsade ändå Norrköping siffrorna med ett par treor på slutet.

I kväll var dock inte Norrköpings försvar så aggressivt som det varit de tre tidigare matcherna och Luleå hade allt att vinna. Det kändes avgjort redan efter tre perioder när Luleå ledde med 76-51.

– Luleå sätter oss i obekväma situationer och tog 16 offensiva returer. Vi skapade inte de lägena som vi gjort i de tidigare matcherna och kommer inte in i vårt ”flow”. Vi får titta på varför vi inte hittade energin, säger Norrköpings Tim Schüberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.