Magisk tredjeperiod avgjorde – Wetterbygden vann nykomlingsmötet

En magisk tredjeperiod fällde avgörandet i nykomlingsmötet. Wetterbygden stängde igen defensivt, drog ifrån rejält och kunde sedan spela av matchen mot Köping som man till slut vann med 95-55.

– Det är pinsamt att vi inte visar någon stolthet, säger Köpings kapten Sean Smith till Sala Allehanda.

Redan i slutet av den andra perioden gjorde Wetterbygden ett litet ryck. På tre och en halv minut blev 29-28 till ledning med nio poäng efter att gästernas Christopher Dunston dragit i en trea precis i slutet av perioden.

Med ett aggressivt försvarsspel kunde sedan Wetterbygden, som gör sin första säsong i den högsta ligan, stänga matchen i den tredje perioden. Köping mäktade bara med att göra tio poäng på tio minuter samtidigt som Wetterbygden, anfört av Dunston och Waly Niang, la i 29 poäng framåt.

Ledningen inför den sista perioden var hela 72-44 och Wettebygden kunde avslappnat spela av matchen.

Kaptenen sågar sitt lag

– Det är pinsamt hur vi spelar. Och pinsamt att vi inte står upp bättre för oss själva, för klubben och för publiken som kommer hit och tittar på oss. Det är bara att be om ursäkt. Vi visar ingen stolthet, säger Köpings lagkapten Sean Smith till Sala Allehanda.

Gästerna vann till slut nykomlingsmötet med 95-55. Dunston blev poängbäst i matchen med 25 medan Niang, som tog 13 returer, stannade på 22 poäng.

Köping, som vann sin premiär mot Luleå, har nu en seger och en förlust hittills i ligaspelet medan Wetterbygden står på två segrar och en förlust.

Regerande mästaren Norrköping, som överraskande föll i premiären, besegrade Uppsala med 97-65. Desto jämnare blev det i Borås där Jämtland vann med 93-90 mot hemmalaget.