Foto: Bildbyrån

Svenska stjärnan missar VM-kval

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Marcus Eriksson missar VM-kvalmatchen mot Lettland 28 juni. En ödesmatch för Sverige.

– Det är jättetråkigt att inte kunna vara med, jag älskar att spela för Sverige, säger Eriksson.

För de svenska basketherrarna är det ett tungt bakslag att lagets storskytt tvingas lämna återbud på grund av en knäskada.

– Jag vet hur mycket han vill spela med landslaget och det är väldigt tråkigt eftersom han är en av de bästa spelarna också, säger lagkamraten Viktor Gaddefors enligt ett pressmeddelande.

Måste vinna med stora siffror

Efter en vinst och tre förluster behöver Sverige förmodligen vinna mot Lettland med minst tio poäng för att ha chans att ta sig vidare.

–  Oroa er inte, jag och resten av laget kommer att vara mer än redo. Vi behöver samma stämning som mot Turkiet senast och vi går in i denna match med en bra känsla, säger Gaddefors.

Sverige möter Lettland i Stockholm 28 juni och ställs sedan mot Turkiet borta den 1 juli.

Så här går Sverige vidare i VM-kvalet

– Vinst med mer än 10 poäng mot Lettland och lettisk förlust mot Ukraina den 1 juli

– Vinst med mindre än 10 poäng mot Lettland och vinst borta mot Turkiet givet att Turkiet även förlorar mot Ukraina den 28 juni.

– Förlust mot Lettland och vinst mot Turkiet borta den 1 juli givet att Turkiet även förlorar mot Ukraina den 28 juni

– Vinst mot Lettland och vinst mot Turkiet, dock kan det innebära att alla fyra lag hamnar på 3 vinster och det blir målskillnad mellan alla fyra lag.

Källa: Svenska basketbollförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.