Mästarna Denver Nuggets premiärvann mot Los Angeles Lakers i NBA

Uppdaterad
Publicerad

I natt inleddes den nya NBA-säsongen och regerande mästarna Denver Nuggets fick se den första mästarflaggan i klubbens historia hängas i toppen av arenan – innan man gick ut och premiärvann mot Los Angeles Lakers.

– Förra året var fantastiskt. Vi fick en ring (mästerskapsring), vilka vill ha en till? Nu hämtar vi hem den, sa Nuggets coach Michael Malone riktat till fansen.

Denvers kapten Nikola Jokic utsågs förra säsongen till mest värdefulle spelare i NBA-slutspelet och hela ligan året dessförinnan. Han inledde denna med att vara precis lika dominant.

Med 29 poäng blev han bäst i matchen och överglänste dessutom Lakers storstjärna Lebron James som stod för 21 poäng i en match som Denver vann med 119-107.

– Vår första period var fantastisk men sedan saktade vi ned lite. Mot slutet var vi riktigt bra och lyckades vinna matchen, säger Jokic.

Booker gigant för Phoenix

Nattens andra möte: Golden State–Phoenix slutade 104–108 efter en dominant insats av bortalagets stjärnduo Devin Booker (32 poäng) och Kevin Durant (18 poäng).

– Vi förstod att de inte tänkte ge upp trots vår fina start. De var mästare för två år sedan och är ett riktigt bra lag. De gav oss några smällar men vi lyckades reda ut det, säger Booker.

Främste poänggörare i Golden State var affischnamnet Stephen Curry med 27 stycken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.