Matcher i basketligan skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 ställer till det för herrarnas basketliga.

Matcherna Nässjö-Södertälje och Umeå-Jämtland i premiäromgången av herrarnas basketliga skjuts på framtiden. Covid 19-smitta härjar i både Nässjö och Umeå och matcherna kan inte spelas som planerat på tisdag.

– De är uppskjutna då Umeå och Nässjö inte kan ställa upp med fulla lag, säger basketförbundets tävlingsansvarige Olle Lundén till SVT Sport.

Svenska basketbollförbundet lutar sig mot sitt covid 19-reglemente sedan elva spelare i Nässjö smittats. I Umeå är sex spelare konstaterat smittade och flera andra känner av symtom.

På tisdag görs en utvärdering om läget har förbättrats och om lagen kan spela den andra omgångens matcher som ska äga rum på fredag den 23 oktober. Då ska Umeå ta emot Södertälje och Nässjö möta Fryshuset borta.

– Tävlingsutskottet bedömer från fall till fall. Det finns inte en exakt siffra på hur många smittade som krävs för att en match ska skjutas upp, säger Olle Lundén. Det är upp till smittskyddsläkaren att avgöra.

KLIPP: Coronautbrott inför basketpremiären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.