Giannis Antetokounmpo låg bakom Milwaukees seger mot Toronto. Foto: TT

Milwaukee två segrar från final

Uppdaterad
Publicerad

Milwaukee Bucks vann även det andra hemmamötet med Toronto Raptors, med 125-103 och är nu två segrar från final. Giannis Antetokounmpo var spelaren som låg bakom vinsten med sina 30 poäng och 17 returer.

Milwaukee Bucks var grundseriens bästa lag med 60 segrar och 22 förluster. I slutspelet har laget fortsatt att imponera. I natt tog laget andra raka segern mot Toronto Raptors när de vann med 125-103. 

Greken Giannis Antetokounmpo, som är nominerad, tillsammans med Oklahomas Paul George och Houstons James Harden, till att vinna priset ligans mest värdefulle spelare, var nyckeln till segern. Antetokounmpo började matchen med en dunk för att i nästa sekvens blocka Torontocentern Marc Gasol.

– Han spelar hårt och ger allt, varje gång. Det var en bra start för oss och alla fick energi av Giannis och hur han började matchen, sade Mike Budenholzer, tränare i Milwaukee Bucks på den efterföljande presskonferensen.

Toronto hade svårt att mäta sig och som mest ledde Milwaukee med 28 poäng. Bäst i Toronto var Kawhi Leonard, som skickade laget vidare till semifinal genom sitt skott i slutsekunden mot Philadelphia, med 31 poäng.

– Vi gjorde inte många rätt i dag, sade Torontotränaren Nick Nurse efter matchen.

Nästa match är på söndag i Toronto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.