Tayler Mingo (t v) och Tilde Ahlin spelar ihop i Telges färger igen. Här försvarar de tillsammans mot Udominates Zenta Melnika under semifinalen 2017. Foto: Bildbyrån

Mingo tillbaka mot gamla laget – tillsammans med sambon

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade Umeå efter bara sju matcher ifjol.

I kväll gör Tayler Mingo sin första match för Telge basket.

Mot fjolårets mästare – Umeå.

Amerikanskan Tayler Mingo är en basketnomad. Hon byter klubb ofta och mycket och kommer närmast från en sejour i chilenska CD Gimnastico. Ifjol gjorde hon sju matcher för Umeå innan det äventyret var över.

– Vi går skilda vägar och det är ett gemensamt beslut, kommenterade Umeås coach Janne Enjebo i vk.se.

Tillbaka i Telge

Men nu är Tayler Mingo tillbaka i basketligan, i sin gamla klubb Telge. 2017/18 valdes hon till ligans bästa spelare i Telges färger. Tillsammans med Tilde Ahlin värvades hon på ett korttidskontrakt för att täcka upp i en skadefylld trupp. Mingo och Ahlin är dessutom ett par sen två år tillbaka och förlovade skriver lt.se.

– Vi har en tendens att bli lite irriterade på varandra när det går dåligt, säger Tilde Ahlin till tidningen.

Ahlin varit kvar

Ahlin är fostrad i Södertälje BBK och har hela tiden varit kvar i Södertälje när Tayler har flyttat runt på grund av basketen. Ahlin har de senaste åren valt att satsa mer på sin civila karriär som sjuksköterska. Och att Tilde fanns här var en av de stora anledningarna till att Mingo valde Södertälje.

 Det gjorde beslutet mycket lättare. Vi båda får verkligen det bästa av två världar där vi får spendera så mycket tid som möjligt med varandra och samtidigt få spela bra basket som vi båda älskar, säger Mingo till lt.se.

Fyra raka för Telge

Motståndare ikväll är alltså damligans regerande mästarlag Umeå. Umeå ligger på fjärde plats. Har tre segrar och en förlust hittills. Förlusten kom för ett par veckor sedan i hemmamötet mot Norrköping. Nu väntar tabelltvåan Telge som har fyra raka segrar efter förlusten i hemmapremiären i september.

Se regerande mästarlaget Umeå möta Telge – start 18.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.