Mirakeltrean av Max Strus näst bäst i NBA:s historia: ”Svårt ta in det”

Uppdaterad
Publicerad

Cleveland låg under med 118-119 mot Dallas när Max Strus fick tag på bollen och på slutsignalen satte han bollen från 18 meter för 121-119.

Han satte den så kallade ”buzzer beatern” som var den näst längsta i NBA:s historia.

– Jag har svårt att ta in det och vet inte vad som hände, säger Strus.

Hallen blev alldeles vild efter mirakeltrean. Som en jämförelse går trepoängslinjen vid 6,75 meter från korgen.

– Jag vet inte. ”Don” (Donovan Mitchell som gjorde 31 poäng) var inte på planen och någon annan var tvungen att kliva fram. Jag hade tur att han inte var på planen eftersom han skulle tagit det skottet. Det var så häftigt och en viktig seger som vi behövde, säger Strus i intervjun på planen som går ut till publiken som för ett öronbedövande väsen i Rocket Mortgage FieldHouse där 19 432 bänkat sig och de flesta var kvar för att hylla Strus.

Under intervjun springer lagkamrater fram och häller vatten på matchvinnaren.

– Vi vann matchen och det är något som betyder något, säger den dyblöte Strus som hade 21 poäng.

Trepoängare infördes i NBA 1979

– Man drömmer om att sätta ett sådant skott, säger Donovan Mitchell.

Allra bäst genom NBA-historien är Devonte' Grahams buzzer beater-trea för sitt New Orleans mot Oklahoma i december 2021. Han satte sin trea på slutsignalen från 18,6 meter, vilket är den bästa sedan NBA introducerade trepoängare från 1979 – NBA grundades 1946.

Luka Doncic gjorde 45 poäng för sitt Dallas men fick ändå inkassera en förlust.

– Det var ett otroligt skott, ett helt otroligt skott. Men det var mitt fel eftersom jag skulle pressat honom högre upp, säger Doncic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.