Miami Heats Tyler Herro jublar i NBA-semin mot Boston Celtics. Foto: TT

Historisk succé av NBA-rookien: ”Han kommer att bli en stjärna”

Uppdaterad
Publicerad

Tyler Herro, 20, var den yngste spelaren på planen i nattens NBA-semifinal mellan Miami och Boston.

Han var också den främste.

Rookien skrev historia när han med sina 37 poäng ledde Miami till seger med 112-109.

Miami Heat stormar mot sin första NBA-final sedan 2014 och leder nu med 3-1 i matcher mot Boston Celtics.

Stor hjälte i natt blev 20-årige rookien Tyler Herro som var poängbäst med 37. Det har bara hänt en gång i NBA:s historia att en rookie som är 20 år eller yngre har gjort fler poäng i en slutspelsmatch. Den gången, i maj 1980, var det legendaren Magic Johnson som gjorde 42 poäng för Los Angeles Lakers.

Att en rookie gör 30 eller fler poäng i en slutspelsmatch är extremt ovanligt. Det här var andra gången det skedde på de senaste 35 åren.

”Kommer att förälska sig i killen”

Om man dessutom ser till semifinaler och framåt har ingen rookie någonsin gjort lika många poäng i en match som Herro.

– Det här var hans kväll och jag hoppas att det är hans kväll i nästa match också. Han ledde oss till segern i dag. Tänk på att han är rookie och kommer att bli mycket bättre, säger lagets storstjärna Jimmy Butler på presskonferensen efteråt.

– Tyler spelar som om han redan gjort tio säsonger i ligan. Miami kommer att förälska sig i den här killen. Han är en nyckelspelare för oss i många år framöver.

Veteranen Goran Dragic fyller i:

– Han är otrolig. Nu fick ni alla se vad han går för. Han är en otrolig spelare som bara kommer att bli ännu bättre. Han kommer att bli en stjärna i den här ligan.

FRÅN I GÅR: Denver reducerade Lakers ledning till 1-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.