Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Greppar mikrofonen mitt under match – hör hans ord Foto: NBA Entertainment

NBA-coachen Gregg Popovich tystade de egna fansen: ”Visa klass”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den förre San Antonio- spelaren Kawhi Leonard häcklats av publiken grep San Antonios tränare Gregg Popovich mikrofonen.

– Kan vi stoppa allt buande och visa klass, sade Popovich till de egna fansen.

Se tränarens agerande i spelaren ovan.

Leonard lämnade San Antonio 2018 och har häcklats av San Antonio-fansen sedan dess. Han spelar nu för LA Clippers och gjorde 26 poäng när hans lag vann med 109-102.

Det var i slutet av den första halvleken Leonard satte ett straffkast under buanden som Popovic greppade mikrofonen och gjorde sitt redan klassiska uttalande:

– Kan vi stoppa allt buande och visa klass, sade Popovich. Lyssna till hela citatet i klippet ovan. Han möttes av både buanden och applåder.

Under burop satte sedan Leonard sitt andra straffkast.

Efteråt pratade Leonard och Popovich en lång stund innan de gav varandra en kram.

”Han vill behålla anseendet på klubben”

– Jag var fokuserad och visste inte om det var han eller inte men precis som han sade är det en organisation med stil och jag är ganska säker på att han vill behålla det anseendet, sade Leonard direkt efteråt till amerikansk tv.

Popovich gjorde något närmast unikt i sitt ställningstagande som han fick frågor om efteråt och irritationen var tydlig.

– Jag sa precis till dig, alla som kan något om sport vet att du inte petar björnen. Det är mitt svar, säger Popovich.

Clippersspelarna uppskattar Popovichs insats.

– Jag tyckte det var ett fantastiskt ögonblick, trots att fansen buade, eller det förstärkte det ännu mer. Jag tycker att det var ett jäkla starkt ögonblick med ”Pop” som backar Kawhi i den situationen, säger Clippers-stjärnan Paul George, enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.