Amanda Zahui. Foto: Bildbyrån

NBA och WNBA skänker pengar

Uppdaterad
Publicerad

De amerikanska basketlagen New York Knicks och Brooklyn Nets skänker, i ett samarbete med ligan NBA och Kinas generalkonsul, en miljon ansiktsmasker till New York, uppger guvernör Andrew Cuomo.

”New York tackar er. Vi är mer än tacksamma över att få den personliga skyddsutrustning som behövs akut”, skriver New York-guvernören på Twitte r.

Maskerna ska ges till de som arbetar med att bekämpa coronaspridningen i delstaten. Brooklyn Nets ägare Joe Tsai och hans fru, Clara Wu Tsai, har också donerat 1 000 respiratorer som ska levereras inom kort. Enligt Cuomo kommer de respiratorer som redan finns i New York att räcka till i mindre än en vecka.

Enligt sportkanalen ESPN har både NBA, WNBA och deras spelare gått ihop för att skänka 50 miljoner dollar till coronavirusrelaterade hjälpinsatser.

KLIPP: Zahui har stött på coronaviruset på flera kontinenter (26 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.