Foto: TT

NBA-stjärna hämtade mat – satt i karantän

Uppdaterad
Publicerad

Bryt inte mot coronareglerna och var där du ska vara.
De två punkterna missade NBA-spelaren Richaun Holmes – som nu sitter i karantän på Disney World i Florida.

Natten till den 31 juli svensk tid ska NBA-slutspelet starta i en isolerad bubbla på Disney World i Orlando, Florida.

Spelarna har fått strikta regler om att hålla sig isolerade för att minska risken att bli coronasmittade, men Sacramento Kings-spelaren Richaun Holmes bestämde sig trots det att ge sig ut och hämta mat. Ett beslut han ångrar i efterhand.

”Jag ber om ursäkt för mina handlingar och ser fram emot att återansluta till mina lagkamrater för att jaga en slutspelsplats”, skriver Holmes i ett uttalande.

Sacramento Kings-spelaren ska sitta i karantän i tio dagar och måste sedan testa negativt för covid-19 innan han kan återgå till träning med laget.

Pikas av mamma

På Twitter pikas han av sin mamma, Dr. Lydecia Holmes.

”Du går bara över gränsen för din mammas mat! Och jag var inte i Florida, grabben. Älskar dig gubben”, skriver hon skämtsamt.

Även Houston Rockets Bruno Caboclo är satt i karantän efter att ha lämnat NBA-bubblan.

NBA meddelade på måndagen att bara två spelare testats positivt för coronaviruset bland de 322 spelare som testats sedan ankomsten till den isolerade nöjesparken i Orlando, Florida, den 7 juli.

Enligt pressmeddelandet har ytterligare 19 spelare testats positivt för viruset sedan den 1 juli, innan lagen gav sig av till Florida.

En som testats positivt är Houston Rockets stjärna Russel Westbrook.

”Jag mår bra just nu, sitter i karantän och kommer att ansluta till mina lagkamrater när jag fått grönt ljus”, skriver Westbrook på twitter.

Samtliga spelare som testat positiv innan avresan till den isolerande nöjesparken kommer att få stanna kvar hemma och återhämtar sig tills de har godkänts enligt regelverket för att kunna lämna självisoleringen och ansluta till campus, skriver NBA.

ARKIV: Här driver NBA-stjärnan med coronalarmet – nu är han själv smittad (13 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här driver NBA-stjärnan med coronalarmet – nu är han själv smittad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer