Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Norrköping Dolphins siktar på dubbla guld

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping Dolphins har chans på en historisk SM-dubbel i basket, både damer och herrar. Och detta bara några år efter det konkurshot som ändade i att den tidigare stjärnan David Bergström tog över styret av föreningen.

Norrköping Dolphins var på konkursens rand för bara tre år sedan, men har vänt ruin till succé. Skulder har betalats och herrlagets budget har bantats, och nu är ekonomin i balans och herrlaget regerande svenska mästare och i SM-final precis som damerna.

– Det är en tuff resa att göra, och det skulle vara stort med dubbla guld, säger klubbdirektören David Bergström.

Matilda Åhlberg vann SM-guld med Luleå i fjol, men valde att flytta söderut till Norrköping som nu hotar just favoriterna Luleå i finalkampen.

– Vi har en egen hall som vi kan komma in i nästan när vi vill, och vi har otroligt bra förutsättningar att komma in i gymet och utvecklas där, säger Matilda Åhlberg till SVT Sport.

Sonen har tagit över

Klubbdirektören David Bergström är själv gammal stjärna i klubben, och nu är det hans son Hugo som för traditionen vidare i SM-final mot Jämtland som börjar på tisdag. Sonen jagar klubbens sjunde SM-guld på herrsidan, och har utsetts till årets stjärnskott i svensk basket.

– Jag har ju haft press på mig ibland, men mest är det inspiration. Farsan var en bra spelare och jag försöker nå den nivån, om inte ännu bättre, säger Hugo Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.