Skadedrabbat Jämtland övertygade mot Norrköping

Jämtland med stora skadeproblem den här säsongen leddes till en viktig bortaseger mot Norrköping då lagets amerikanske veteran visade vägen. Den snart 39-årige Richard Thomas Guinn gjorde en tredjedel av gästernas poäng när Norrköping besegrades.

I en mycket jämn inledning av matchen var det en ”buzzer beater” från Norrköpings 19-årige talang Gustav Moberg som gjorde att hemmalaget kunde gå till pausvila med likaläge. Moberg skickade iväg bollen från halva plan precis innan halvtidssignalen ljöd och 44 lika var resultatet halvvägs in i matchen.

Ett skadedrabbat Jämtland som vann det tidigare mötet lagen emellan leddes framför allt till seger genom veteranen RT Guinn. Den snart 39-årige amerikanen gjorde 30 poäng i matchen där gästerna tog ett ordentligt övertag i tredje perioden. Direkt efter pausvilan fick hemmalaget svårt med anfallet och gästerna vann perioden med 23-9.

I sista perioden fortsatte hemmalagets anfallsspel att gå i stå och det blev till slut bortaseger med 89-67. Förlusten gör nu att Norrköping har sex nederlag på sina sju senaste matcher.