Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Borås förödmjukat av Norrköping i första SM-finalen: ”Vill inte ens veta procenten”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping, som säkrade finalplatsen efter att ha slagit Jämtland i Östersund i den sjunde semifinalen i måndags, kom till Borås som hade vilat i två veckor efter 4-0 på Umeå. Norrköping var trots det tuffa programmet överlägset och vann den första SM-finalen med enorma 83-55.

Det var ett chockat hemmalag som inte förstod vad som hände i den första i bäst av sju finalmatcher.

– Vi visste att de inte spelat på ett tag och hoppades att de skulle komma ut lite ringrostiga medan vi bestämde oss för att spela aggressivt och det tycker jag att vi gjorde i kväll, säger Norrköpings James Murray-Bowles, som gjorde 24 poäng till SVT Sport.

Borås hade vunnit de tre tidigare matcherna lagen emellan den här säsongen.

”Ett brejk på två veckor kanske inte var det bästa”

– Ja, vad ska man säga? Vi gör en plattmatch. Det var inget som stämde vare sig i anfall eller försvar. Ett brejk på två veckor kanske inte var det bästa för oss, säger Simon Gunnarsson och har svårt att sätta fingret på vad som gick fel.

Borås ledde faktiskt med 20-18 efter första perioden.

– Ingen kunde få i någonting och jag vill inte ens veta procenten. Vi gör det otroligt jälva dåligt, ursäkta, men nu får vi glömma det här och vinna på lördag och ta det därifrån, fortsätter Gunnarsson.

”Omöjligt för Borås att spela sämre”

Nu kan det bara vända uppåt för Borås som även har nästa hemmamatch. På lördag väntar match nummer två i serien.

– Det var basketpropaganda av Norrköping. Det var en vacker andra halvlek. Borås var mentalt kvar i september och inte redo. Det är omöjligt för Borås att spela sämre, säger experten Nick Rajacic.

MATCHFAKTA

Borås-Norrköping 55-83

(20–18, 4–18, 15–22, 16–25)

Borås: Bodie Hume 14, Ryan Logan 12, Anton Cook 11, Christopher Mc Knight 7, Ludvig Johansson 7, Simon Gunnarsson 2, Elias Reining Ekdahl 2.

Norrköping: James Murray-Boyles 24, Hugo Bergström 13, Marcus Tyus 13, Nicholas Spires 8, Tim Schüberg 7, Devonte Green 7, Nathan Dawit 6, Elias Desport 3, Adam Ramstedt 2.                       

Norrköping leder med 1-0 i matcher i bäst av sju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.