Norrköping vann toppmötet med Södertälje Foto: Bildbyrån/Sportsground.

Norrköping vann toppmötet mot Södertälje: ”Borde dödat matchen tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens möte skiljde bara två poäng mellan tabellettan Norrköping och tvåan Södertälje. Men efter seger med 97-84 har Dolphins nu utökat avståndet nedåt.

– Vi visste på förhand vad den här matchen betydde, att spela mot ett sådant här topplag, vi gjorde en bra match, säger Tyler Flack till SVT Sport.

Norrköping började starkt på bortaplan och tog direkt kommandot. Men 14 minuter in i matchen tog Södertälje ledningen för första gången när Lazar Radosavjevic till 26-23.

Den hemmaledningen skulle dock inte bli långvarig. Med drygt tre minuter kvar av den första halvleken vände gästerna. Norrköpings-återvändaren Tyler Flack satte två trepoängare till ledning med 41-35.

– Jag är nöjd med hur vi gick in i matchen. Det var bra för mig att komma in med laget mot en såhär bra lag, men vi borde ha dödat matchen tidigare, säger Flack till SVT Sport efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.