Norrköpings jättevändning säkrade seger i första finalen

Uppdaterad
Publicerad

Underläge i den första finalmatchen.

Då växlade Norrköping upp rejält mot Jämtland och vann med 76-72.

Stor segerorganisatör var Felix Terins som ledde vändningen i fjärde perioden.

Norrköping var rejält illa ute mot Jämtland i den första finalmatchen i herrarnas basketliga när man i slutet av tredje perioden låg man under med elva poäng.

Men Norrköping, som vann grundserien och är förhandsfavoriter till SM-titeln, skulle komma tillbaka.

”Var är brandsläckaren?”

Sakta men säkert började bollen trilla in allt oftare samtidigt som Jämtland blev mer och mer ineffektiva. Och med sex minuter kvar att spela hade man hämtat upp underläget. Elias Desport dunkade hem två poäng och bara sekunder senare satte Felix Terins en trepoängare – och helt plötsligt var det likaläge på tavlan.

– Var är brandsläckaren? Jag tror Jämtland behöver det, säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

Jämtland tog ledningen på nytt med en poäng men Felix Terins var inte klar där. I det efterföljande anfallet satte 24-åringen en svår trepoängare samtidigt som han blev foulad. Straffkastet satt det också och Norrköping gick upp i en trepoängsledning.

Norrköping vann till slut den första finalmatchen med 76-72. Felix Terins gjorde hela 17 poäng i den fjärde perioden och totalt 26 poäng i matchen.

– Ser jag korgen så skjuter jag, säger Terins i SVT:s sändning.

Nyckelspelare skadad

– Vi lät Felix bli het från trepoängslinjen och lät de göra enkla mål.  Vi tappade bollen enkelt och var inte effektiva på slutet, säger Jämtlands CJ Wilson i SVT:s sändning.

Tungt i övrigt för Jämtland var att nyckelspelaren Pierre Hampton klev av skadad med ena knäet lindad.

Nästa match spelas på torsdag, även den i Norrköping. Finalserien avgörs i bäst av sju matcher.

– Nu fattar vi förhoppningsvis vad vi spelar om. Spelar vi så här kan det bli tufft att vinna fyra. Vi måste göra en bättre helhet. ibland har man tur och det ska man ha också, säger Terins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.